Чахохбілі з картоплею на пательні (сковороді, саджі) на вогні, приготування

Чахохбили с картоплею на пательні

Хочете здивувати гостей - приготуйте курку за неймовірним рецептом грузинської кухні, але трохи адаптованим під наші місцеві реалії - чахохбілі з картоплею на пательні. Один раз спробувавши, ви неодмінно залишитеся гарячим прихильником цієї запашної страви.

Отже, для приготування вам знадобиться:

  • Пательня (сковорода, садж)
  • Курка
  • Соняшникова олія - приблизно 1 стакан
  • Цибуля – 1 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 2 шт
  • Помідори – 1,5 кг
  • Соус томатний
  • Паприка 1 ч л
  • Хмели сунели - 3 \4 ч л
  • Часник сухий - 0.5 ч л
  • Перец чорний - о.5 ч л
  • Зелень

Приготування

Курку ріжемо на шматки, цибулю півкільцями, перець болгарський та помідори невеличкими шматочками. Невелику картоплю залишаємо цілою, більшу розрізаємо навпіл.

Маринуємо курку в улюбленій приправі, накриваємо і поки відставляємо.

Розпалюємо багаття, нанизуємо помідори на шампура, та трохи підсмажуємо їх на вогні. Прибираємо помідори з вогню, знімаємо з них оболонку та дрібно нарізаємо.

нанизуємо помідори на шампура, та трохи підсмажуємо їх на вогні

Ставимо пательню (сковороду, садж) на вогонь, нагріваємо, наливаємо олію.

Як олія нагріється кладемо картоплю.

Як олія нагріється кладемо картоплю

Підсмажуємо до золотистої скоринки. Перекладаємо в інший посуд.

Підсмажуємо до золотистої скоринки

Кладемо в пусту сковороду замариновану курку.

Кладемо в пусту сковороду замариновану курку

Підсмажуємо до золотистої скоринки. Перекладаємо в інший посуд.

Підсмажуємо до золотистої скоринки

Кладемо в сковороду цибулю.

Підсмажуємо до золотистої скоринки.

В підсмажену цибулю додаємо приправи: паприку, хмелі сунелі, сухий часник, чорний перець.

В підсмажену цибулю додаємо приправи: паприку, хмелі сунелі, сухий часник, чорний перець

Додаємо болгарський перець, перемішуємо, трохи підсмажуємо.

Додаємо болгарський перець

Додаємо помідори, трохи підсмажуємо.

Додаємо помідори, трохи підсмажуємо

Потім додаємо до овочів томатний соус, трохи зелені, перемішуємо, накриваємо кришкою та тушкуємо, приблизно 10 хвилин.

Потім додаємо до овочів томатний соус, трохи зелені, перемішуємо

накриваємо кришкою та тушкуємо, приблизно 10 хвилин

Знімаємо кришку, солимо.

Кладемо в сковороду раніше підсмажену картоплю та курку. Перемішуємо, накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.

Кладемо в сковороду раніше підсмажену картоплю та курку

Перед тим як знімати пательню з вогню додаємо ще зелені, перемішуємо та прибираємо страву з вогню.

Перед тим як знімати пательню з вогню додаємо ще зелені

Смачне блюдо чахохбілі з картоплею на пательні на вогні готово.

Смачне блюдо чахохбілі з картоплею на пательні на вогні готово

Смачного!



Рецепт дня

Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом на вкус как пирожки с такой же…