Щоб приготувати смачну та запашну шурпу у казані на вогні, вам знадобиться:
• Казан – 9л
• М'ясо свинини - 1,2 кг
• Сочевиця червона - 0,5 кг
• Цибуля - 0,5 кг
• Морква - 0,5 кг
• Картопля – 3 кг
• Перець болгарський – 3 шт.
• Помідор – 3-4 шт.
• Зелень (петрушка)
Приготування.
Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кружальцями або брусочками, болгарський перець, помідори - невеликими шматочками.
Ставимо казан на мангал, наливаємо води. Кладемо в казан м’ясо цілим куском.
Як закипить знімаємо піну.
Потім додаємо цибулю. Солимо. Варимо далі на маленькому вогні приблизно 40 хв..
Додаємо моркву.
Через 10 хвилин додамо картоплю, якщо маленька то цілу, якщо велика розрізану навпіл.
Додаємо промиту сочевицю.
Додаємо ще трохи цибулі.
Через 10 хвилин додаємо помідори, гострий перець розрізаємо, чистимо і відправляємо до казана.
Додаємо болгарський перець. Варимо.
Після того як приготується картопля додаємо зелень.
Дістаємо з казана м’ясо, розрізаємо на кусочки і знову кладем в казан.
Пробуємо. Якщо треба, додаємо сіль за смаком.
Знімаємо з вогню.
Смачного.