Борщ з сушеними білими грибами та чорносливом у казані, приготування

Борщ з сушеними білими грибами та чорносливом у казані, рецепт

Щоб приготувати смачнючий та запашний борщ з білими грибами та чорносливом у казані на вогні, вам знадобиться:

  • Казан – 9л
  • Соняшникова олія - 1 стакан
  • М'ясо свинини - 0,8 кг
  • Цибуля - 0,5 кг
  • Морква - 0,5 кг
  • Картопля – 3 кг
  • Буряк – 0,5 кг
  • Капуста – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Сушені білі гриби – 50 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Зелень (кріп, петрушка)
  • Соус томатний

Приготування

Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кружальцями, буряк, червоний перець, помідори - невеликими шматочками. Капусту шинкуємо.

Замочуємо сушені білі гриби у холодній воді протягом 30-50 хв. Дістаємо гриби та нарізаємо їх на невеличкі шматочки. Заливаємо гриби 1,5 л кип’ячої води. Накриваємо гришкою та даємо настоятися.

Ставимо казан на мангал, нагріваємо. Наливаємо соняшникову олію.

Після того, як олія нагріється, кладемо в казан м’ясо, підсмажуємо.

кладемо в казан м’ясо, підсмажуємо

Потім додаємо цибулю. підсмажуємо до золотистого кольору.

додаємо цибулю

Підсмажуємо до золотистого кольору.

Підсмажуємо до золотистого кольору

Додаємо моркву і буряк, підсмажуємо.

додаємо моркву і буряк.

Додаємо болгарський перець, підсмажуємо.

Додаємо болгарський перець

Додаємо нарізані помідори.

Додаємо нарізані помідори

Обжарюємо та додаємо томатний соус, трошки води, закриваємо кришкою і тушимо. Виймаємо м’ясо.

Обжарюємо та додаємо томатний соус

Знімаємо казан з вогню та переливаємо приготовану зажарку в іншу каструлю.

Ставимо казан знову на вогонь, наливаємо масло, кладемо м’ясо.

кладемо м’ясо

Картоплю і обжарюємо.

картоплю і обжарюємо

Потім додаємо в казан наші білі гриби разом з водою в якій вони настаювалися.

Потім додаємо в казан наші білі гриби разом з водою в якій вони настаювалися

Доливаємо ще води, кладемо капусту.

Доливаємо ще води, кладемо капусту

Додаємо чорнослив, солимо, закриваємо кришкою і варимо.

Додаємо чорнослив

За готовністю картоплі і капусти додаємо зажарку, лавровий лист і зелень.

додаємо зажарку

Доводимо до кипіння, пробуємо. Якщо треба, додаємо сіль, перець за смаком.

Знімаємо з вогню.

Смачного.



Рецепт дня

Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом на вкус как пирожки с такой же…