Все про сходи

Якщо Ви вирішили побудувати або купити власний будинок, який має більше ніж один поверх, то Вам неодмінно знадобляться сходи. При чому вони мають буди зручними, гарними і практичними. Виготовлення сходів справа не проста, тому замовляти їх у майстра потрібно заздалегідь.

За способами виконання вони поділяються на три види, кожен з яких має своє призначення.

1. Гвинтові. Кожен з Вас їх бачив не одноразово: стержень, до якого по спіралі приварені сходинки. Це ідеальний варіант для маленьких площ, оскільки дозволяє суттєво зекономити місце. Єдине, що вони будуть незручними для пожилих людей, оскільки мають крутий схил. Але для молодої сім’ї вони цілком підійдуть. 

2. Модульні. Виготовляється металевий каркас, до якого кріпляться сходинки. Матеріал може вибрати замовник. Це одна з нових технологій, яка часто використовується в новозбудованих котеджах, що йдуть на продаж. Вони хороші тим, що в будь-який момент можна міняти елементи і частково їх видозмінювати.

3. На бильцях. Простіше кажучи, це сходи, вмонтовані у стіну. З ними можна придумувати різні варіації: міняти форму, розмір, кут нахилу і багато іншого. Прекрасний варіант для стилю Хай-Тек, який останнім часом так люблять в Україні і в усьому Світі.

Сходинки можна виготовляти з різних матеріалів: металу, скла, дерева, пластику і навіть кераміки. Оздоблювати інкрустацією, вітражами, розписами і шкірою. В принципі, все залежить від того, якого стилю дотримуєтесь Ві у домі або що саме хочете в ньому побачити. Так само і з поручнями (найефектніше виглядають ковані та вітражні). У кожного свої примхи, тому майстер перед тим, як братись до роботи, ретельно все обговорює.

Не варто забувати і про засоби догляду за сходами (особливо за новими). Дерев’яні потребують поліролі, яка забезпечує блиск і захист. Таким чином можна їх не мити водою, яка на них негативно впливає. Скляні потрібно протирати розчином для дзеркал, щоб вони радували Ваше око блиском.

Виготовлення сходів - це ціла індустрія, яка виступає не тільки допоміжною, але й супроводжуючою будівельній. Але дійсно хороших фахівців мало, тому на пошуки такого варто потратити багато часу. На ринку висвітлюються дуже різні ціни, оскільки конкуренція просто неймовірна (особливо в великих містах).

Ремонт - штука хороша: це своєрідне втілення мрії у реальність. Тому мрійте і досягайте, а з рештою Вам допоможуть справжні спеціалісти. 

Більше про сходи читайте на сайті Авангард-Майстер