Плов у казані, приготування

Плов у казані, приготування

Щоб приготувати смачний і запашний плов на багатті в казанку, вам знадобиться:

  • М'ясо 1– 1,3кг
  • Сало з м'ясом (підчеревина) – 600 г
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Вода
  • Соняшникова олія – 200 мл
  • Спеції для плову, сіль, перець
  • Часник – 1 голівка
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Козанок, мангал, дрова

Приготування.

Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву кружальцями, м'ясо невеликими шматочками.

Розпалюємо вогонь, ставимо казанок, розжарюємо, потім наливаємо олію.

ставимо казанок, розжарюємо, потім наливаємо олію

Коли олія нагріється, кладемо у казан м'ясо, підсмажуємо.

кладемо у казан м'ясо, підсмажуємо

Потім додаємо цибулю, підсмажуємо.

додаємо цибулю, підсмажуємо

Після того, як цибуля набуде золотистого кольору, додаємо моркву, також підсмажуємо.

додаємо моркву, також підсмажуємо

Тим часом гарно промиваємо рис.

Заливаємо у казан 1 л окропу, перчимо, солимо, додаємо спеції, цілу голівку часнику та два цілих стручки гострого перцю. На цьому етапі вміст казана має бути трохи пересоленим та гострішим, ніж треба.

аливаємо у казан 1 л окропу

На невеличкому вогні доводимо м'ясо майже до готовності.

Кладемо рис, не перемішуємо, лише розрівнюємо по всій площині. Якщо потрібно, доливаємо окропом, щоб над рисом було води приблизно на два пальці.

Доводимо до готовності на невеликому вогні (частину дров треба прибрати). Рис не перемішуємо!

Коли вода википіла, а рис ще не готовий, паличкою робимо в плові отвори, доливаємо в них трохи води. Доводимо рис до готовності. Потім легенько перемішуємо рис, формуємо з рису в середині казана невеличку гірку, накриваємо казанок кришкою. Доводимо до готовності на слабкому вогні ще хвилин 10-15.

Відкриваємо, перемішуємо.

Плов в казані на багатті готовий!

Плов в казані на багатті готовий!



Рецепт дня

Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом Оладьи с зелёным луком и варёным яйцом на вкус как пирожки с такой же…